Google dost nepříjemně mění systém synchronizace kontaktů

Patrně největším benefitem využívání Google účtu v mobilních telefonech, aplikacích a službách je téměř neustálá synchronizace dat napříč zařízeními. Zvykli jsme si například na to, že když v Android telefonu uložíme k účtu kontakty, budou pak k dispozici nejen v daném zařízení, ale třeba i na počítači v Gmailu nebo v tabletu pro případ volání. Ironií je, že Google nyní sáhl na úplný základ tohoto ukládání. Kontakty mohou nově z telefonu jednoduše zmizet přepnutím jednoho tlačítka v nastavení. Google se rozhodl, že v zařízeních se nebudou synchronizovaná čísla a další údaje zobrazovat, pokud synchronizaci vypneme. Zatímco doposud nemělo vypnutí či zapnutí této funkce na seznam kontaktů žádný vliv, nově může prakticky zmizet úplně celý. "Vypnutím synchronizace kontaktů nyní odstraníte dříve synchronizované kontakty z telefonu se systémem Android," píšou vývojáři na stránce ke květnovému balíku Google System Updates. V případě vypnutí synchronizace zůstanou data na serverech, nicmé... celý článek najdete na www.SvetAndroida.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Disk Google bez internetu: Jak se dostat k souborům i offline?

Obří únik! Samsung Galaxy Watch Ultra se ukazují ve třech barvách, konkurenci nahání strach

Google Home se dočkal slibovaného editoru skriptů